Az apartmanok makulátlan tisztaságáról

...avagy miért ehetsz nálunk a padlóról (is)...

Ahogy bemegyünk az apartmanba, egy gyors porszívózással kezdünk, hogy a hajszálakat, morzsát ne hordjuk szét ágyazás és mászkálás közben. Ezután lehúzzuk az ágyneműt, és már tesszük is bele a mosodás zsákokba, ami kedden megy a mosodába.

Ezután felhúzzuk a tiszta, hófehér, puha, frissen vasalt ágyneműket. A lepedőt úgy feszítjük ki, hogy egy ránc nem lehet rajta. Majd a nagypárnák, kispárnák, azután a paplanok kerülnek felhúzásra. Gyűrődésmentesen, mindent szépen kiegyengetve. Ezután kerül rá az ágyra az ágysál, a díszpárnák, a meghajtogatott törölközők, a vendégváró kis csokik és végül az üdvözlőkártya.

Az ágy melletti 2 éjjelszekrényt bútorápolóval töröljük át, az éjjeli lámpák talpát és kapcsolóját pedig fertőtlenítőszeres kendővel töröljük át.

OKÉ, AZ ÁGY KÉSZ

A konyhában és az étkezőben természetesen mindent elmosogatunk, ha netán maradt mosatlan edény az apartmanban, ezután mindent tökéletesen vízkőmentesre és cseppmentesen szárazra törlünk. Edényeket, mosogatótálcát, csaptelepet, étkezőasztalt, mikrót, hűtőt, konyhapultot. Mindent. Amikor csillog-villog minden a konyhában, akkor érkeznek a bekészítések: instant kávé, tea, utántöltjük a cukrot, a sót, a mézet. Továbbá gondoskodunk róla, hogy legyen elegendő mosogatószer, papír kéztörlő és mosogatószivacs a konyhában.

Nálunk a távirányítók az étkezőasztalon várják a vendégeket, így Téged is. Őket is áttörölgetjük fertőtlenítőszeres kendővel. A TV, a klíma és a színes LED világítás távirányítója kerül alapos kezelés alá minden vendég után. Ezeket aztán szépen elrendezzük sorban az étkezőasztalon, majd a sort egy Pál Villás névjegykártyával zárjuk.

Emellett az összes kapcsolót is fertőtlenítővel töröljük át: az éjjeli lámpák kapcsolóit, az összes fali kapcsolót a szobákban, a fürdőszobákban és a közösségi helyiségekben is egyaránt. Ugyanígy teszünk a kilincsekkel is az egész szállás területén: a szobákban a belső ajtók kilincsei, az ablakok kilincsei a hűtő és a mikró fogantyúja, az apartman bejárati kilincsei, a fő bejárat kilincsei, továbbá ebben a gondoskodásban részesül maga a kulcscsomó szőröstül-bőröstül: a kulcsok, a kapu távirányítója, a mágneses nyitókulcs, minden.

OKÉ, KONYHA, ÉTKEZŐ KÉSZ

Jöhet a fürdőszoba.

A fürdőszobában először a kifejezetten erre a célra szolgáló szanitertisztítóval megyünk végig mindenen. A mosdókagylón, wc-n, a csaptelepeken, a fali csempén, a zuhanyzó üveg felületein. Amikor ez kész, akkor a csaptelepeket, kagylót, wc-t és minden olyan zeg-zugot, ami hajlamos a vízkőre, ezt vízkőoldóval locsoljuk nyakon, hogy minden olyan legyen, mint új korában. Ezután szárazra törlünk mindent. Az üveg felületeket és a tükröt üvegtisztítóval varázsoljuk csilli-villivé.

Amikor ezzel is megvagyunk, akkor jöhet a fertőtlenítő. Ezt járványhelyzettől függetlenül csináljuk végig minden egyes vendég után. Különös figyelemmel a padlóra, ahol mezítláb mászkál az emberek többsége a zuhanyzóban és azon kívül is. Nálunk tuti, hogy nem kapsz el gombát a padlóról. Természetesen a wc-kagylót és ülőkét is fertőtlenítjük tetőtől talpig. Sőt, még a wc tartály nyomógombjait is, erről általában elfeledkeznek a szállásadók, pedig ezt még kézmosás előtt nyomkodjuk ugyebár... (Szóval nálunk tényleg ehetsz a wc-ről is akár, ha úgy tartja kedved...)

A bekészítés előtt pedig kiporszívózzuk a fürdőszoba szőnyegeket.

Legvégül jöhetnek a bekészítések: a törölköző, a kádkilépő, a wc papír, a tusfürdő és a sampon. És voilá, kész vagyunk a fürdővel is.

FÜRDŐSZOBA KÉSZ

Már csak egy végső, alapos porszívózás van hátra, és kész vagyunk az apartmannal, vendégfogadásra tökéletes állapotban.

Ezután jönnek csak a közös helyiségek: recepció, folyosók, terasz, dohányzó, parkoló. Értelemszerűen bent mindenhol porszívózás, felmosás, odakint: falevelek söprögetése, hamutálak ürítése, térkő felsöprése, kavicsok visszasöprése a parkolóba. És a sort folytathatnám a fűnyírással, metszéssel, de ez már más lapra tartozik.

Nálunk makulátlan minden, biztonságos nálunk lenni, aludni és eltölteni az időt akár a szíved választottjával.

Ez az alap takarítás.

De létezik a nagytakarítás is, ami a fentieken felül tartalmaz még függönymosást, a matracvédők mosását, a székek, kanapék kárpittisztítását, a díszpárnák kimosását, ill. ablakpucolást. Időről, időre egy-egy ilyen nagytakarítást is beiktatunk menetrendszerűen.

A klímákat pedig évente legalább egyszer kitakarítják és fertőtlenítik a telepítő szakemberek.

Gyere, győződj meg magad is arról, hogy nálunk tényleg makulátlan a tisztaság, nem csak marketing duma!