Csapatunk

A három testvér

Csilla, Annamari és Pali

A három testvér, akik gondolnak egyet, és megmentik, sőt felvirágoztatják az édesapai örökséget, álmot, ...mert kell egy álom, egy kikötő

...nekünk is voltak álmaink... és keményen megharcoltunk a megvalósulásáért.

Egy ilyen kikötőt álmodtunk meg mi is...

ahol álmodik a test, a lélek, megpihen a rohanó, zajos mindennapok után, ahol hallgatni lehet a csendet...

Sok-sok álmatlan éjszaka, sok-sok álmodozással eltöltött nap után sikerült újjá varázsolnunk családi fészkünket, rengeteg munkával, vitával, harccal, árral, józan ésszel szemben hadakozva, de mára büszkén elmondhatjuk, hogy igen! ezt szerettük volna! Ez a Pál Villa!

"A tenger végtelen szabadságával szemben nem az a lényeg, hogy hajód legyen, hanem hogy legyen hová menned, legyen egy álom, egy kikötő, amiért érdemes átkelned azon a rengeteg vízen." - Alessandro D`Avenia

És hogy miért Pál a Pál Villa?

1948. téli napfordulója, az év leghosszabb éjszakája. Amikor a sötétség az úr, de ami egyúttal magában hordozza a napfordulót is, az új kikelet ígéretét, amikor véget ér a sötétség, és megszületik a fény. A nappalok hosszabbodnak, s hódító útjára indul a fény.

Ezen a napon, 1948.12.21-én született ez a nagyszerű ember, névadónk, Varga Pál. Nem, nem a Cinege cipőjéből ismert Varjú Varga Pál - bár néhányan így is nevezték a baráti körében - hanem a páratlan elméjű férfi, férj, családapa, vállalkozó, családok tucatjainak munkát adó, újító, a hajómodellező bajnok, a mindenkin segíteni akaró EMBER, az édesapánk.

Középiskolába

a kecskeméti Katona József Gimnáziumba járt, aztán katona volt, majd munka mellett végezte a főiskolát a kecskeméti GAMF-on, gépészmérnök szakon, ahol UV nélkül diplomázott.

Ezután üzemvezető lett a DUTÉP-nél, ahol a munkatársai szerint: "Nagyon jó főnök volt a Pali. Szigorú, de igazságos." Aztán, ahogy lehetőség volt rá vállalkozó lett, egy építőipari céget hozott létre, ami mikro cölöp alapozással foglalkozott. Magyarország és Kecskemét számos épülete áll stabil cölöp lábakon. (Természetesen a Pál Villa is.)

A neve mellett szerepel

még egy közel 25 éves házasság, 3 gyerek és 8 unoka, ez utóbbi szám egyre csak emelkedik. :)

Nagy és örök szerelme volt a vitorlás hajómodellezés, vitorlaszáma a HUN-33 volt. A partról gyakran felhangzott a "Hajrá harminchárom!" felkiáltás a szurkolók részéről. :) Többszörös országos bajnok volt saját építésű hajóival, mindig saját tervezésű és készítésű vitorlázattal szerelte a ladikokat. Világbajnokságon is bejutott a Top 10-be. A kecskeméti versenynek, az Aranyhomok Kupának több mint 10 évig állandó szervezője, pártfogója, házigazdája volt.

Jelszava egyetlen szó volt,

mely mindig végtelen megnyugvást hozott nekünk, gyerekeknek és barátoknak: "Megoldjuk."

És tényleg megoldotta. Mindig.

Amit viszont nem tudott megoldani Ő sem, az az Örök élet. Így amikor 2013 nyarán végleg elhajózott az örök vizekre, örökül hagyta ránk ezt a csodálatos épületet, az otthonunkat.

1998-ban épült az épület, a matek pedig azt mutatja, hogy apu 50 év munkáját, tudását, vágyait tette bele abba, hogy új otthonunk legyen.

20 évig volt a családi fészkünk

ez a ház. Látott sok örömöt, egy kevés bánatot, forró nyarakat és néhány kemény telet is, de állta az idő vasfogát a kiváló kivitelezésnek köszönhetően. A sors úgy hozta, hogy egyik gyermek sem folytatta felnőtt életét immár saját családjával e helyen.

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy valami édesapánkhoz méltó, nagyszerű dolgot hozunk létre belőle, s melyet az Ő tiszteletére róla nevezünk el.

Ahogy elhatározásra jutottunk,

hogy egy szálláshelyet alakítunk ki az örökségből, a névválasztás 1 pillanat volt, mindhármunknak egyértelmű volt, hogy a név nem is lehet más, mint Pál Villa.

Több mint egy év tervezés, egyeztetés, utánajárás, sok-sok álmatlan éjszaka, befektetett tőke után 2018. 10. 01-re megszületett Kecskemét új, prémium szálláshelye: a Pál Villa.

Apu, megoldottuk. S tudjuk, hogy egy-egy megérzéssel, sugallattal onnan föntről Te is segítettél nekünk.

Köszönjük.