Kész van a hintaágy

2020.04.24

Éééééés KÉSZ!

Elkészültem a rönkfa hintaágy felújításával. Most már Ti is élvezhetitek, kedves Vendégeink. 👨‍🔧😎
Elringat, árnyékot ad, és a külön bejáratú fekete rigó családunk énekel majd fölötte csak Nektek (ahogy teszik ezt ezekben a percekben is. 😀 )

Egy kiló port benyeltem, szétvertem kalapáccsal az ujjaimat és annyit létráztam, hogy gondolatban megmásztam a Kékest. 😁
De elkészült és ez a lényeg, most már a Tiétek a terep, kedves Vendégeink!

Egy festő-mázoló vagy egy asztalos lehet, hogy szebb munkát végzett volna. De nekem így a legszebb, minden egyes milliméteréhez közöm van. De erős és biztonságos, ez tuti.

A munkamenet dióhéjban:
A tartó keretet lecsiszoltam, majd lazúroztam egy rétegben. Ezután újra megcsiszoltam, és rákentem a 2. réteg lazúrt is.
A hinta rész teljesen új, mert az eredetit megette az idő vas foga.
A vas tartó részt a Papp és Társa Kft. készített el (köszönet érte 🙏 ), ezeket 3 rétegben festettem le.

Az impregnált rönkfa rudakat én személyesen szereztem be. Ezután méretre vágtam őket és elkészítettem a furatokat.
Ezután csiszolás-lazúrozás, majd újra csiszolás-lazúrozás következett. A festés-lazúrozás témában köszönet a tippekért Kajdácsi Józsi barátomnak 🙏 és a Március 15. utcai festékboltnak 🙏.

Eközben a nádszövetet is beszereztem, mellé a a kötöződrótot és az U-szögeket, amelyekkel rögzítettem a nádat a keresztlécekre.
Egyedül láttam neki egy szeles napon ennek a munkafolyamatnak. 😀 Vicces volt, ahogy a nádat viszi a szél, s én a létra tetején, mint a lobogót tartom egy kézzel, miközben a hátamat karistolja össze a mogyoróbokor, vagy éppen a fülembe kukkant be az egyik kis ágával 😀 De nem vágtam le azt se, hadd hajtson és teremjen ez az ág is kedvére.

A végén pedig a megfelelő kötőelemeket kellett beszereznem, amivel az összeszerelést és a felfüggesztést oldottam meg, úgy, mint: 28 db csavar+önzáró anya+alátét, 4 db gyűrűs anya a 4 csavarral, 8 db menetes láncszem, ill. maga a lánc. (A szerelvényekért és a jótanácsokért köszönet a Ceglédi úti szerszámbolt munkatársainak 🙏 .)

Az anyák darabja 140 kg-ot bír, így 140x4=560 kg-ot bír a négy összesen. Az 5 mm-es lánc pedig 170 kg-ot bír szálanként, a 4 szál együtt 680 kg-ot bír. A hinta kb. 30 kg lehet, így a hintát max.530 kg-mal lehet terhelni. 

Mivel általában ketten szoktak ücsörögni egyszerre egy ilyen hintán, bőségesen túlbiztosított a teherbírás. De akár 3, egyenként 170 kilós ember is rácsücsülhet egyszerre, ha elférnek egymás mellett 😀😀

Mi nyitva vagyunk folyamatosan (kicsik vagyunk és mindent fertőtlenítünk), jöhettek kipróbálni most is, de ha szeretnétek megvárni, amíg "hivatalosan" is elindul a belföldi turizmus, mi akkor is szeretettel fogunk várni Benneteket! :) 🙏

Jó hétvégét! (Most megyek, ringatózom az új hintaágyban... 😀 )

Ui.: Nézz be Facebook és Instagram oldalunkra is! Tetszikelj, kövess be, írd meg véleményed!