12.21. Ma lenne 70 éves névadónk. Avagy miért Pál a Pál Villa?

2018.12.21

Miért Pál a Pál Villa?

1948. téli napfordulója, az év leghosszabb éjszakája. Amikor a sötétség az úr, de ami egyúttal magában hordozza a napfordulót is, az új kikelet ígéretét, amikor véget ér a sötétség, és megszületik a fény. A nappalok hosszabbodnak, s hódító útjára indul a fény. Ezen a napon, 1948.12.21-én született ez a nagyszerű ember, névadónk, Varga Pál. Nem, nem a Cinege cipőjéből ismert Varjú Varga Pál - bár néhányan így is nevezték a baráti körében - hanem a páratlan elméjű férfi, férj, családapa, vállalkozó, családok tucatjainak munkát adó, újító, a hajómodellező bajnok, a mindenkin segíteni akaró EMBER, az édesapánk.

Középiskolába a kecskeméti Katona József Gimnáziumba járt, aztán katona volt, majd munka mellett végezte a főiskolát a kecskeméti GAMF-on, gépészmérnök szakon, ahol UV nélkül diplomázott.

Ezután üzemvezető lett a DUTÉP-nél, ahol a munkatársai szerint nagyon jó főnök volt a Pali. Szigorú, de igazságos. Aztán, ahogy lehetőség volt rá vállalkozó lett, egy építőipari céget hozott létre, ami mikro cölöp alapozással foglalkozott. Magyarország és Kecskemét számos épülete áll stabil cölöp lábakon. (Természetesen a Pál Villa is.)

A neve mellett szerepel még egy közel 25 éves házasság, 3 gyerek és 7 unoka, ez utóbbi szám egyre csak emelkedik. :)

Nagy és örök szerelme volt a vitorlás hajómodellezés. Többszörös országos bajnok volt saját építésű hajóival, mindig saját tervezésű és készítésű vitorlázattal szerelte a ladikokat. Világbajnokságon is bejutott a Top 10-be. A kecskeméti versenynek, az Aranyhomok Kupának több mint 10 évig állandó szervezője, pártfogója, házigazdája volt.

Jelszava egyetlen szó volt, mely mindig végtelen megnyugvást hozott nekünk, gyerekeknek és barátoknak: "Megoldjuk."

És tényleg megoldotta. Mindig.

Amit viszont nem tudott megoldani Ő sem, az az Örök élet. Így amikor 2013 nyarán itt hagyott minket, örökül hagyta ránk ezt a csodálatos épületet, az otthonunkat.

1998-ban épült az épület, a matek pedig azt mutatja, hogy apu 50 év munkáját, tudását, vágyait tette bele abba, hogy új otthonunk legyen.

20 évig volt a családi fészkünk ez a ház. Látott sok örömöt, egy kevés bánatot, forró nyarakat és néhány kemény telet is, de állta az idő vasfogát a kiváló kivitelezésnek köszönhetően. A sors úgy hozta, hogy egyik gyermek sem folytatta felnőtt életét immár saját családjával e helyen.

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy valami édesapánkhoz méltó, nagyszerű dolgot hozunk létre belőle, s melyet az Ő tiszteletére róla nevezünk el. Ahogy elhatározásra jutottunk, hogy egy szálláshelyet alakítunk ki az örökségből, a névválasztás körülbelül 1 másodpercig tartott, mindhármunknak egyértelmű volt, hogy a név nem is lehet más, mint Pál Villa. Több mint egy év tervezés, egyeztetés, utánajárás, sok-sok álmatlan éjszaka, befektetett tőke után 2018.10.01-re megszületett Kecskemét új, prémium szálláshelye: a Pál Villa.

Apu, megoldottuk. S tudjuk, hogy egy-egy megérzéssel, sugallattal onnan föntről Te is segítettél nekünk.

Köszönjük.