A koronavírus...után.

2020.03.20

Koronavírus. Nem kezdek bele, mert mindenki tudja már a tudnivalókat. Szálláshelyként én nyavalyoghatnék a legjobban. Vendég nincs, ha mégis érkezik foglalás, akkor pedig átfut az agyamon, hogy vajon ő megfertőződött-e már?

(Alapvető, hogy teljes fertőtlenítés történik minden vendég után ától-zéig... Mindent módszeresen fertőtlenítünk: kilincseket, lámpakapcsolókat, csaptelepeket, a padlót is fertőtlenítőszerrel mossuk fel. A fürdőszobában az alapvető takarítás után MINDENT fertőtlenítővel törlünk át.)

Szóval nyavalyoghatnék, de nem teszem. Egyszer vége lesz és a Pál Villa ezekre az időkre készül.

OKÉ, AKKOR NÉZZÜK MEG AZ ÉREM MÁSIK OLDALÁT.

A leállás kiváló alkalom arra, hogy az eddig elhalasztott fejlesztéseket, átalakításokat megcsináljuk. Hogy a feltételezett júniusi újra induláskor repülőrajtot tudjunk venni, az alábbi fejlesztéseket csináljuk meg addig, amíg 0 a foglaltságunk.

1. A KERT ÚJRA FÜVESÍTÉSE. EZ ÓRIÁSI FELFORDULÁSSAL JÁR, NEM IS BAJ, HOGY NEM LÁTJA SENKI :D

A gyepesítésre azért van szükség, mert 20 évvel ezelőtt került kialakításra a kert, azóta sok víz lefolyt a Dunán, a kertben gyep helyett pedig már minden megtalálható, csak fű nem. Ha 2-3 hétig nem vágjuk a füvet rajta, akkor egy gyönyörű, virágos rét látványa tárul elénk és a vendégek elé.

Szép-szép, de egy szállóhelyen ez azt jelenti, hogy itt elhanyagolnak mindent, nincs karbantartás és a többi. Ha ilyen a kert, akkor milyenek lehetnek a szobák, biztos ott sem takarítanak, és így tovább.

Úgyhogy vagy tökéletesen karbantartott, öntözött, nyírt gyep lesz, vagy inkább térkövezd le az egészet, akkor legalább rendezettebb lesz. (Nyáron meg lesz fölötte 50 fok, de majd beklímázzuk azt is :D :D) Egy kicsit elkanyarodtam...

A szorgosan dolgozó vakondok úr miatt szükséges az egész füvesítendő rész levakondhálózása. Így még nagyobb a munka és felfordulás lesz a kertben. Szeretem a természetet, és egészséges talajt jelez a sűrű vakondtúrás, ugyanis ezzel levegőzteti át a talajt. Kiirtani nem szeretném Vakond urat, ezért nem is vakondirtót veszünk, vagy pusztítjuk el egyéb formákban a kis talajlakót.

De egy szállóhelyen, ha a tökéletesen egyenletes, tökéletesen zöld, tökéletesen egymagasságúra nyírt gyepen kosárlabdányi földtúrásokba botlik a vendég lépten-nyomon, azt nem díjazzák. Ezekbe a földtúrásokba pedig rendszerint hangyabolyok szoktak költözni, ami még tovább emeli a kert vendégcsalogató mivoltát. Így a kertészünk javaslatára vakondhálót fogunk alkalmazni a kert gyepesített részén.

Ahol nincs gyep, például a sövények alatt vagy a cserjés részeken, ott meghagyjuk a lehetőséget neki a földmunkák elvégzésére, még el sem kell költöznie, ha nem szeretne.

Ha ez megvan, utána jön a gyepesítés. Az öntözőrendszer hála Istennek tavaly már elkészült, ezzel idén már nincs teendő. Így egy rendezettebb, szemnek és léleknek is kellemesebb környezetben lehet megtenni a D-Vitamin készletek feltöltését a kertben a szipi-szupi napozóágyainkon. De akár a gyönyörű gyepen direktben is lehet hemperegni, mint a filmekben. :D

2. A KERTI GRILLEZŐ/SÜTÖGETŐ HELY KIALAKÍTÁSA
A grillező hely felől is többen érdeklődtetek már itt face-n is és személyesen is a helyszínen. Tavaly már elkészült a sütögető hely térkövezése. Ez volt a nagyobb része a munkálatoknak. Tökéletes lett a kivitelezés, köszönet érte Barna Izsó barátunknak! Köszi, Barna! ;)

A 2. ütem most fog megvalósulni, mert most van időnk foglalkozni vele. Van egy klassz, kör alakú kőgrillünk, aminek a vas alkatrészeit már megette az idő vas foga. A kő részeknek viszont semmi baja. Így ahelyett, hogy újat vennénk, inkább, amit lehet, felújítunk, amit már nem lehet megmenteni, azt pedig újra gyártatjuk kedves lakatos ismerősünkkel, aki már készített a Villa részére egyéb lakatos munkákat is. (Köszi, Sándor Vágó és csapata!)

A kő részeket egy magasnyomású mosóval lemossuk, a fém részeket felújítjuk, vagy újra gyártjuk, és olyan lesz minden, mint új korában. Sőt. A fém részek sokkal erősebbek és tartósabbak lesznek, mint új korában voltak - a lakatos kolléga javaslatai alapján. A köré való fa rönkpadokat pedig már tavaly felújítottuk. Ezek mennek köréje. Már csak a faszenet kell beszerezni és a grillezni valókat kell a rácsra dobálni, és indulhat a lakoma. :D

3. A REGGELIZTETÉS BEVEZETÉSE
Ez lényegében készen van. Már "csak" a Nébih hivatalos helyszíni szemléjére és engedélyére várunk. Kétféle reggelivel indulunk, és majd a vendégigények mentén változtatunk a dolgokon az építő javaslatoknak megfelelően.

+1 ASZFALTOS BURKOLATOT KAP A GÖRBE UTCA.
Ez nem a Villa feladata közvetlenül, de elég nagy felfordulással fog járni azokon a napokon, heteken. Mi 22 éve, a Villa vendégei 1,5 éve kerülgetik a gödröket és nyeljük a port a környék kb. utolsó föld útiján. De idén végre megoldódik ez is. Teljesen korrekt, szegélyezett, kellő számú fekvőrendőrrel, csapadék elvezetéssel, és új facsemetékkel megtervezett aszfaltos utunk lesz. Bízom benne, hogy a kivitelezés sem hagy majd kívánnivalót maga után.

Ezzel a 3+1 attrakcióval szándékozunk repülőrajtot venni júliustól.

Addig is nyitva vagyunk, egyelőre legalábbis. Technikailag nem sok különbség van nálunk a nyitva és zárva között, mert a tisztaság az így is úgy is makulátlan. Minden távozó vendég után még aznap megcsináljuk a szobákat (az ágyneműhúzást, a takarítást, fertőtlenítést, bekészítéseket, stb.)

Bármikor, azonnal tudunk vendéget fogadni, a recepciós ügyelet folyamatosan aktív, villany, víz, gáz van, minden adott az azonnali bevetéshez. Kártyával is tudtok fizetni, készpénzezni sem kell, a POS terminált is fertőtlenítjük.

Ennek ellenére a március 2. felében, egész áprilisban és egész májusban nem számítunk vendégre. Bízunk benne minden magyar honfitársunk, minden embertársunk és a gazdaság érdekében is, hogy júniustól újra indulnak a megszokott folyamatok. A megszokott folyamatok egy kicsit talán normálisabb mederben.

Köszönöm, hogy elolvastál idáig!

És addig is tudod! Maradj otthon! Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, mert csak összefogással tudunk gyorsan túllenni a nehezén, és egészségesen, kipihenve folytatni az ÉLET nevű kalandot.

Jó egészséget!

Ui.: Nézz be Facebook és Instagram oldalunkra is! Tetszikelj, kövess be, írd meg véleményed!