A hintaágy projekt

2020.03.27

Ha az apartmanokban le is állt az élet, a műhelyben folyik a munka. 👨‍🔧🔧🔨

A hintaágyunk elmúlt 21 éves. Az ülő része 2 féle anyagból áll. A fém tartó szerkezet és a fa ülőrészből. A fémet a rozsda ette meg, a fa meg simán elkorhadt. Úgyhogy a fém részeket újragyártattuk, a fa részekhez pedig új rudakat rendeltünk. Ezeket a rudakat csak méretre kellett vágni, majd megfúrni mindegyiket a lyukkiosztásnak megfelelően. Ez a pillanatkép látható éppen a képen.

Ezután következik az, hogy most szétszedem az egészet, lefestem a fém részeket barnára, majd a fa részeket finoman felcsiszolom és lekezelem barna vékony lazúrral.

Az utolsó mozzanat a kötél beszerzése, méretre vágása és csomózása. Ez a vastag kötél fogja tartani az ülőrészt. És még mielőtt a helyére akasztanánk, a nagy tartó fa szerkezetet is felcsiszolom és azt is lekezelem barna vékony lazúrral. Ezt nem kell újra gyártatni vagy cserélni, mert szerkezetileg nincs baja, csak esztétikai kezelést igényel.

Amikor minden kész, akkor már csak a helyére akasztjuk a hinta részt, és egy újabb kellemes kis funkcióval bővült a Pál Villa kertje. 🥳

Addig is, tudod: #maradjotthon 😉

Ui.: Nézz be Facebook és Instagram oldalunkra is! Tetszikelj, kövess be, írd meg véleményed!